12 april 2017
20:15

SKIF Semberija

Seger - med hjärtat i halsgropen

Ikväll var det dags för det heta Balkan-derbyt mot Semberija. Det brukar oftast vara väldigt heta matcher, inte sällan ovissa ända till slutet. Kozara kom till denna matchen med bra självförtroende efter 2 inledande segrar, nu senast mot favoriterna Jonsered. Semberija å sin sida hade 1 poäng efter 2 matcher. Enligt deras rapport från matchen mot Jonsered, så borde de haft minst 1 poäng från den matchen också.

Kvällens match inleddes i ett rasande tempo av bortalaget. Det var länge sedan man såg ett division 4-lag springa så mycket. Man hade hög press på Kozara och i anfallsspelet hade man både högt boll- och löptempo. Med lite bättre skärpa i avsluten så skulle Semberija efter 20 minuter haft ledningen med 2-0, då man hade två grymt farliga lägen, som man dock inte förvaltade. Kozara lyckades under denna tid inte med i stort sett någonting. Man ska vara glad att nollan bakåt var intakt.

Efter 20-25 minuter så jämnades spelet ut litegrann. Det såg ut som att Semberijas ursinninga tempo tog kål på bortaspelarna och man hade inte riktigt samma energi som i inledningen. I den 30:e minuten kom så ledningen för hemmalaget. Kozara fick en frispark c:a 30 meter från mål. Kenan lyfte in bollen i straffområdet för skarv, 2 Kozaraspelare missade bollen, vilket även lurade Semberijas målvakt, så att bollen gick direkt i mål. 1-0 till Kozara i det läget var inte helt logiskt eller rättvist.

Efter ledningsmålet tog Kozara över skeendet än mer. Man lät inte Semberija att sticka upp lika enkelt längre. I den 42:a minuten fick Kozara hörna. På den perfekt slagna hörnan kommer Pereira upp riktigt högt och nickar in 2-0. Endast 2 minuter senare får Kassim bollen på högerkanten. Han springer sönder sin försvarare och spelar in bollen till Kenan som gör sitt andra mål för dagen. 3-0 i halvlek är väl inte helt rättvist, men Kozara är idag ruggigt effektiva och förvaltar sina chanser bra.

I den andra halvleken så kontrollerar Kozara matchen en bra stund. Semberija förmår inte att hota nämnvärt. Tyvärr börjar Kozara agera lite nonchalant i hem-jobbet när man tappar bollen och Semberija får ganska stora ytor att spela på. Hemmalaget får även göra ett par byten p g a skada och trötta spelare, vilket gör att man tappar initiativet helt. I den 75:e minuten så får Semberija en hörna. Man kör en bra variant där man trycker upp laget mot Kozaras mål, och bollen slås mot straffområdeslinjen, där en omarkerad spelare får stå och skjuta ostört. Emil gör en bra räddning, men tyvärr går returen ut till en Semberija-spelare som reducerar till 3-1.

I detta läge får Semberija tillbaka lite av den tappade energin, och trycker nu på rejält. Endast 3 minuter senare får Semberija-anfallare bollen strax innanför straffområdet, och smäller in 3-2. Med 12 minuter plus tillägg fanns det gott om tid för en kvittering. Som tur är, så vaknar Kozara till liv efter det andra Semberija-målet, och tillåter inte bortalaget att skapa någon mer farlighet resten av halvleken.

Dagens match blev precis så svår som befarat. Det känns som att Semberija lyfter sig 20% när man möter Kozara. Detta i kombination med att hemmalaget inte kommer upp i normal nivå gör ikväll att det blir onödigt spännande. Förutom resultatet och de tre poängen så finns det inte mycket positivt att ta med sig till kommande matcher. Samtidigt är det riktigt skönt att vinna sådana här matcher, det kan mycket väl visa sig att dessa poäng är skillnaden mellan succé och fiasko när man sammanfattar säsongen.

Nu samlar vi krafter i tiotalet dagar, och ser fram emot nästa match då vi hoppas få se det nomala Kozara igen.